Nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Grozdić

15. rujna 2021.

Treći je tjedan nove pedagoške godine u Dječjem vrtiću Grozdić. Od ove godine u vrtić je upisano ukupno 104 djece koja su raspoređena u 5 dobnih skupina: dvije jasličke (mlađa i starija) te tri vrtićke skupine (mlađa, srednja i starija) – to je novost u odnosu na prošlu godinu kada su djeca upisana u vrtić bila raspoređena u jednu jasličku (djeca od 1 do 3 god.) i tri mješovite vrtićke skupine (djeca od 3 do 7 god.)

Mjesec rujan obilježen je kao mjesec prilagodbe djece na vrtić – ove godine prilagodba protječe lakše budući da je veliki dio djece pohađao vrtić i prošle pedagoške godine. Nova djeca, osobito ona starijih dobnih skupina, lakše su se prilagodila uz svoje vršnjake u skupini koji su im, uz odgojiteljice, rado priskakali u pomoć – donosili im igračke, upoznavali ih sa sobama dnevnog boravka i slično.

Nakon početnih dana plača, tuge i teškog odvajanja od roditelja, situacija se polako smiruje te mališani pomalo usvajaju novi ritam – vrtićki dani postaju lakši i djeci, a i roditeljima. Tijekom ovog mjeseca većina je aktivnosti usmjerena na olakšavanje procesa prilagodbe samoj djeci, ali i njihovim roditeljima. Odgojiteljice, a i ostali zaposlenici vrtića usmjereni su na planiranje rada za novu pedagošku godinu – prikupljaju se ideje za razne projekte i aktivnosti koje će se provoditi na razini vrtića, ali i izvan njega.

Leave a reply
Djeca i mobiteli – kad je previše?Gradu Kutjevu dodijeljeno 220 tisuća kuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Leave Your Reply