Gradu Kutjevu odobrena sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini

7. srpnja 2022.

Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Gradu Kutjevu sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini u iznosu 247.500,00 kuna. Grad Kutjevo jedan je od 25 gradova koji su ostvarili pravo na financijsku potporu na temelju kvalitetne i pravovremene prijave. Sredstva su osigurana u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade kroz Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti I.-IV. skupine sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini.

Na dodijeljena sredstva osvrnuo se i gradonačelnik Budimir: „Izgradnjom novog dječjeg vrtića, izdvajanja Grada Kutjeva za redovitu djelatnost dječjeg vrtića znatno su se povećala. U vrtiću imamo preko 90 djece i 20 zaposlenih djelatnica pa je za redovan rad potrebno preko 2 milijuna kuna godišnje i ova potpora svakako je dobrodošla. Drago nam je što našim najmlađima možemo pružiti kvalitetnu uslugu i različite aktivnosti u vrtiću. Nadamo se da ćemo uskoro postaviti i novo igralište kako bi mališani mogli uživati u igri u dvorištu našeg vrtića.“

Leave a reply
Rezultati upisa djece u redovite programe u Dječjem vrtiću Grozdić za pedagošku godinu 2022./2023Prilagodba djeteta na jaslice i vrtić – kako je olakšati?

Leave Your Reply