Započela provedba projekta "Grozdićev vrt"

4. travnja 2023.

Dječji vrtić Grozdić od 1. je travnja službeno započeo s provedbom projekta „Grozdićev vrt“. Riječ je o projektu koji je (su)financiran od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“ u iznosu od 2.219,66 €.

Projekt „Grozdićev vrt“ ima za cilj djeci rane i predškolske dobi osvijestiti važnost prirodnih bogatstava, kao i važnost održivog razvoja u društvenoj, okolišnoj i gospodarskoj komponenti. Projektom će se potaknuti učenje o važnosti očuvanja prirode kroz vlastito iskustvo, stjecanje novih vještina, zadovoljavanje različitih potreba i interesa djece te razvijanje ekološke svijesti i osjetljivosti od najranije dobi.

U sklopu projekta „Grozdićev vrt“ uredit će se vrtićki vrt koji je zamišljen kao višenamjenski prostor u kojemu će djeca rane i predškolske dobi, uključena u neki od programa vrtića, svojim aktivnim angažmanom svakodnevno moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme s drugom djecom i odraslima u prirodi. Uređivanje vrta Dječjeg vrtića Grozdić uključivat će postavljanje gredica za vrt, pripremu zemlje i gredica za sadnju, sijanje različitog sjemenja i sadnju trajnih sadnica, postavljanje opreme za skupljanje kišnice, postavljanje kompostera i postavljanje kanti za odvajanje otpada. Aktivnosti uređivanja vrta realizirat će djelatnice vrtića u suradnji s djecom, roditeljima te volonterima, odnosno zainteresiranim građanima Grada Kutjeva.

Po završetku projekta Dječji vrtić Grozdić organizirat će javno otvorenje vrta s ciljem zajedničkog druženja i predstavljanja rezultata projekta djeci, roditeljima, ali i svim zainteresiranim članovima lokalne zajednice.

Sve informacije o aktivnostima i provedbi projekta bit će dostupne na web stranicama i društvenim mrežama Dječjeg vrtića Grozdić. Pratite nas!

Leave a reply
“Pčelice” posjetile knjižnicuPosjet Reciklažnom dvorištu Kutjevo

Leave Your Reply